Krem z pomarańczowej dyni i mango z ziołowymi grzankami i kwaśną śmietaną

Składniki:

Krem z pomarańczowej dyni i mango Sorella

Kwaśna śmietana

200g chleba tostowego z ziarnami

1 łyżeczka papryki wędzonej

½ łyżeczki soli

1 łyżeczka listków tymianku

3 łyżki oliwy

 

Przygotowanie:

Chleb kroimy w kostkę ok 1×1 cm. Mieszamy go z przyprawami oraz oliwą i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok 15 minut w temperaturze 180 stopni, do zarumienienia. Jeśli chcemy, grzanki możemy również przyrządzić na suchej patelni.

Krem z pomarańczowej dyni i mango Sorella podgrzewamy w rondelku, następnie wlewamy do miski. Dodajemy łyżeczkę kwaśnej śmietany. Całość posypujemy ziołowymi grzankami i świeżym tymiankiem.

WRÓĆ