Muffiny z pastą śródziemnomorską z papryką i serem dojrzewającym

Składniki:

Pół słoiczka pasty śródziemnomorskiej z papryką Sorella

280g mąki pszennej (typ 550)

250ml mleka

50ml oleju rzepakowego

1 jajko „L”

1 łyżeczka proszku do pieczenia,

1 łyżeczka soli

100g startego parmezanu do posypania

 

Przygotowanie:

Do miski przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia. W drugiej misce mieszamy dokładnie mleko z olejem, jajkiem, solą i pastą śródziemnomorską z papryką Sorella. Do Miski z suchymi składnikami wlewamy mokre, mieszamy dokładnie i przekładamy do foremek na muffiny z papilotkami. Należy pamiętać, aby nałożyć maksymalnie ¾ pojemności papilotek, gdyż muffiny mocno wyrastają. Tak nałożone papilotki obsypujemy startym parmezanem i pieczemy w 180 stopniach bez termoobiegu przez około 20-25 minut

WRÓĆ