Krem z zielonego groszku z prażonymi migdałami i salsą miętową

Składniki:

Krem z zielonego groszku Sorella

50 g liści mięty

80 ml oliwy

1 łyżka miodu

Sok z ½ cytryny

Szczypta soli

 

Przygotowanie:

Miętę siekamy w drobne paseczki i mieszamy z oliwą, miodem oraz sokiem z cytryny. Doprawiamy lekko solą. Jeśli lubimy, możemy dodać kilka drobno posiekanych kaparów.

Płatki migdałowe prażymy na suchej patelni, często mieszając, tak aby się nie przypaliły. Gdy osiągną złoto-brązowy kolor przekładamy je do miseczki, żeby ostygły.

Krem z zielonego groszku Sorella podgrzewamy w rondelku. Następnie, przekładamy go do miski, polewamy lekko miętową salsą i posypujemy prażonymi płatkami migdałowymi.

WRÓĆ