Składniki:
200g mąki owsianej/ pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
4 łyżeczki cukru kokosowego lub trzcinowego
1 puszka kokosowego mleczka (400 ml)
Szczypta soli
Dowolny olej roślinny do smażenia
Wszystkie suche składniki mieszamy w misce. Mleczko kokosowe wstrząsnąć, przelać do rondla. Całość chwilę podgrzewać ciągle mieszając do momentu połączenia warstw. Ciepłe mleczko przelać do miski z suchymi składnikami i wymieszać rózgą kuchenną do połączenia.
Na patelni rozgrzać odrobinę tłuszczu. Na patelnię wkładamy po 2 łyżki ciasta na jednego placka. Smażymy do momentu zarumienienia i odwracamy placek na drugą stronę.
Placuszki posmarować chocopastą Sorella z malinami, posypać wiórkami kokosowymi lub ulubionymi owocami.